Sådan møblerer du dit parallelkøkken

Der er mange måder at indrette køkkenet på, og en af de måder, som altid har været utrolig populær, er det, der kaldes for parallelkøkkenet. Denne måde at indrette køkkenet på er optimal, hvis du har et mindre køkken, fordi man netop kan maksimere både overflader og skabsplads.

Men det kan også være en udfordring at indrette et parallelkøkken på en måde, som ikke føles rodet, klaustrofobisk eller på anden måde uhensigtsmæssigt. Hvis du, ligesom mange andre, mangler gode tips til at indrette dit parallelkøkken, så kan du læse med her.

Hvad er et parallelkøkken?

Først er det dog en god ide at få styr på, hvad et parallelkøkken egentlig er. Parallelkøkkenet er, meget simpelt sagt, et køkken med to bordplader, der står parallelt med hinanden. Det skaber en gang mellem de to bordplader, hvor man kan bevæge sig rundt, mens man laver mad.

Parallelkøkkenets layout er velkendt og meget brugt indenfor alle slags indretning og design. Det giver et overskueligt køkken med meget skabsplads, hvor man samtidig aldrig er langt væk fra det, som man skal bruge. Derfor er parallelkøkkenet også ofte det slags køkken, man ser hos fx professionelle kokke eller på restauranter.

Husk at vurdere pladsen i dit parallelkøkken

Hvis du ønsker at lave et parallelkøkken i dit hjem, så er det en god ide, at du lige overvejer den plads, som du har til rådighed, og tænker over placeringen af de to parallelle bordplader. Man kan nemlig meget nemt både komme til at placere bordpladerne for tæt og for langt væk fra hinanden.

Placerer man bordpladerne for tæt på hinanden, bliver pladsen mellem de to bordplader meget mindre, og det kan give problemer i forhold til at bevæge sig frit rundt i køkkenet uden besvær. Placerer man til gengæld bordpladerne for langt fra hinanden, så vil man opleve at parallelkøkkenet egentlig bare bliver en hindring i hverdagen, fordi man i så fald skal gå for mange skridt for fx at komme hen til vasken eller lignende.

Når du indretter dit parallelkøkken, er det desuden vigtigt at tænke over fx placeringen af lamperne. Har du fx et parallelkøkken med en kogeø, så er det vigtigt at vælge et par loftslamper, som passer perfekt i størrelsen her. Det kunne fx være et par flotte loftslamper Strap pendels fra mærket Design For The People, som er designet med et klassisk minimalistisk nordisk look.

Gør parallelkøkkenets køkkenø til en siddeplads

Et parallelkøkken giver ofte den perfekte løsning for at lave et utrolig socialt rum i sit hus, for åbner man op, så der skabes et køkkenalrum med en køkkenø som adskillelse mellem de to rum, har man pludselig muligheden for et par ekstra siddepladser. Her kan dine gæster sidde, mens du kokkerer, og det giver muligheden for at holde snakken kørende, selv mens der laves mad.

Hvis du er så heldig, at dit parallelkøkken har en kogeø, så er det også et oplagt sted at lave et par ekstra siddepladser. Her kan du nu sidde og nyde morgenmaden eller lade dit barn lave lektier, mens du arbejder i køkkenet. Et klassisk valg af stole til sådan en siddeplads er selvfølgelig barstole, som fås i et utal af designs. Det kunne fx være et par Medusa barstole, som er betrukket med flot læder, der matcher perfekte med det metalliske stel.