På tide med en ny terrasse? Så kik med her

Vi nærmer os de varme sommermåneder, hvilket betyder, at vi nærmer os en sæson, som er bedst kendt for masser af lys og rig mulighed for at være ude. Her snakker vi især flere timer på en liggestol i haven, eller lange sommeraftener med familie og venner på terrassen. Det er derfor vigtigt, at terrassen står knivskarpt og klar, når sæsonen først bryder løs, så I kan være klar til at indtage den, dét sekund graderne tillader det.

Vælg den rette type flise

Har I slet ikke en terrasse, eller overvejer i blot at totalrenovere den, er den første ting I skal overveje, hvilken type fliser, i vil udstyre denne med. Et populært valg, er Havefliser 60×60, som er en nem flise at lægge, da de er forholdsvis store. I slipper altså her for at lægge alt for mange fliser, hvilket kan være rart, hvis man ikke er så vild med langvarige byggeprojekter. Derudover vil de store overflader også gøre, at terrassen føles mere plan, da der ikke er lige så mange render mellem fliserne. På den måde er der også mindre revner, hvor der kan vokse sig ukrudt imellem.

Indret jeres terrasse efter behov

Når flisetypen er fastlagt, og herunder også hvilken farve og materiale den skal være i, er det på tide at vende blikket mod indretningen. Fliser gør selvfølgelig meget, men en rigtig terrasse er først komplet, når den er hensigtsmæssig og flot indrettet. Dette bliver som jeres anden spisestue, altså et sted, hvor i ønsker at invitere gæster, og som skal indbyde til mange hyggelige timer. Sørg derfor for nøje at overveje, hvilke møbler, som gør sig bedst gældende på jeres terrasse. Skal den kunne rumme mange folk, vil et spisebord, med mulighed for udtræk, og stole dertil være ideelt, hvorimod et loungesæt egner sig bedre til intime hyggestunder få mand.