Møbeltrends i 2022 – sådan indretter du stuen

Stuen er for rigtig mange danskere samlingspunktet i hjemmet, og det ultimative sted for afslapning. Derfor er det også utrolig vigtigt, at du indretter stuen på en sådan måde, at både du og dine gæster får lyst til at opholde sig i stuen i længere tid ad gangen.

Det kan dog være noget af en udfordring at indrette en stue i 2022, for i dag skal en stue kunne rigtig mange forskellige ting. Det er nemlig her, at vi ser TV og griner med familien. Det er også her, at vi slår os ned i stilhed med en bog, og her at vi arbejder hjemmefra. Har du brug for hjælp eller inspiration til at indrette din stue, så læs videre og find nogle fede løsninger på indretningen af stuen.

De hårde og de bløde elementer spiller sammen

I dag går de fleste møbeltrends ud på at kombinere både hårde og bløde elementer i ét enkelt møbel, og derfor har taktile overflader såsom gardiner, tæpper og bløde møbler vundet indpas i de danske hjem over de seneste par år.

Danskerne er nemlig fortsat vilde med hårde egetræsgulve og barske betonvægge, men for at alting ikke bliver for kynisk eller uvelkomment, så er det utrolig vigtigt med bløde elementer, der kan bryde med hårdheden i et rum. Det kommer til syne i både møbler og pyntegenstande, for det er ovre med den minimalistiske indretning. I stedet gælder det om at spæde til med bløde velour puder og tunge gardiner i mørke farver som kontrast til de hvide vægge.

Bæredygtighed længe leve

Når man snakker møbeltrends i dag, så kan man ikke komme udenom, at bæredygtighed er det helt store buzzword i dag. Det handler ikke længere kun om at vælge nye møbler af bæredygtige materialer, men det handler i lige så høj grad om at vælge at genbruge de møbler, som man allerede har. Derfor er det blevet yderst populært at opdatere sit gamle køkken med ny maling, fliser og kunst på væggene. Møblerne er ikke længere kun en del af en ”køb-og-smid-væk” kultur, men er i stedet blevet til en måde at redesigne ens hjem på. Giver man nyt liv til de møbler, man allerede ejer, bevarer man den rige historie, som følger med møblerne.

Kvalitetsmøbler fryder sjælen

Det gælder altså, at man i dag har en tendens til at købe færre store ting. Til gengæld er kvaliteten helt i top, fordi man netop prioriterer at købe møbler og elementer, som kan holde i mange år fremover, og som også vil have værdi for de kommende generationer.

Et fantastisk eksempel på et møbel, der falder perfekt ind i tidens trend om at købe bæredygtigt og kvalitetsbevidst, er en Time Out lænestol med dens flotte skal af træ og smukke læder betrækning. Her får man muligheden for at vælge et kvalitetsmøbel i et væld af forskellige farver, så lænestolen kommer til at passe perfekt ind i ens personlige stil.

Samtidig gør lænestolens enkle silhuet, at designet bliver en tidløs klassiker, som vil se flot ud i stuen nu samt om flere generationer.