Guide: Sådan omdanner du din have til en hyggeoase

Haver er skønne at eje. Disse giver dig en enorm frihed, da du har mulighed for at flytte en masse socialt samvær samt arbejdsopgaver udenfor. Haver indbyder blandt andet til sommerfester, leg med familien og pasning af blomster og andre planter. Det er et fristed, som er sundt for kroppens sind. Hold dig derfor ikke tilbage, når haven skal indrettes. Gør det i stedet til din helt private oase af hygge, som vil bringe dig glæde hver dag.

Gør det gammeldags og autentisk

Der fås mange ting, som kan friske en have op. Udover de basale havefliser- og møbler, findes der andre små ting, som kan være med til at sætte prikken over i’et i din have. Et bud på dette er f.eks. vejrhaner. Disse fås i mange forskellige designs, hvoraf der garanteret er en model efter din smag på markedet. Disse kan også bidrage med et lidt old-school-look til haven, hvis du vælger en traditionel jernhåndstøbt vejrhane. Hvem gider også stadig tjekke en vejrapp for at vurdere, hvor vinden kommer fra? Med en vejrhane har du det lige uden for vinduet!

Nyd vandets beroligende bevægelser

Udover at pryde haven med en gammeldags vejrhane, er der også noget utroligt beroligende over vand. Har du plads i haven til det, bør du overveje at få installeret en lille dam, hvori du kan have fisk. Dette giver et meget idyllisk udtryk til din have. Ligeledes kan det være enormt afstressende at iagttage fiskene svømme rundt i deres egen verden.

Levende lys til de mørke aftener

Når der er styr på vind og vand i form af vejrhaner og dam, samt jord og natur i form af haven, kan du passende inddrage det sidste element; ild. Oplys din have med diverse lanterner med levende stearinlys, for virkelig at skabe en hyggelig atmosfære og bringe lys til de sene sommeraftener.