Gør haven klar til foråret i det midtjyske

Kan du heller ikke vente på gå foråret i møde, se træerne blomstre, lytte til de mange begejstrede sangfugle hjemvendt fra det varme syd og blive kysset af solens forsigtige forårsstråler? Så er der en helt perfekt måde at tage glæderne på forskud! Gør haven forårsklar.

En ren have til et nyt år

Efteråret og vinteren slæbte en masse haverod med sig. Blade faldt af træerne og lagde sig som et nulret dække over græsset, flere blomster og planter sygnede hen og efterlod sig selv i en knapt så yndig udgave i bedene og på græsset. Brug den kommende tid på at få ryddet op i haven. Tag en sæk under armen og få sorteret i haven! Rens bedene fra ukrudt, så planterne kan få plads og den rette næring. Du kan også lege med tanken om, hvilke nye planter der kunne være plads til i bedene i år.

Overvej, om du også skal have fældet træer? Er du fra Ikast, Herning eller Silkeborg, så led efter den helt rette til at udføre træfældningen her. Træfældningen kan du passende få overstået i samme omgang som oprydningen i haven, så der ikke er risiko for, at træfældning ender med at blive katastrofalt for de nyplantede bonderoser!

Nyt liv

Midt i din oprydning og klargøring af haven, bør du huske at tjekke og mærke din jord, de forskellige områder af haven, hvor det er relevant, at jorden er fugtig og blød. Har du områder med tør jord, vil det være en god idé at lægge din havekompost i disse områder, så jordens struktur kan forbedres. Du kan også benytte gødning, hvis komposten ikke rækker.

Få hække og buske beskåret og glem endelig ikke at vande de planter, der har holdt vinteren over. Snart kommer foråret, og mon ikke den tager det gode vejr med sig?