For meget larm i haven? Overvej et støjhegn

Der findes ikke noget som muligheden for at kunne gå ud i egen have på en varm sommerdag for at nyde det gode vejr. Der findes heller ikke noget bedre end at have muligheden for at invitere venner og familie på besøg til en hyggelig grillmiddag på en lys sommeraften, mens det også altid er rart for både børn og voksne at kunne udfolde sig fysisk på havens grønne græs.

 

Det er således et privilegie at være haveejer. Men hvis der er én ting, der kan forstyrre glæden ved at gå ud i haven, så er det støj. Støj er ikke desto mindre et stort problem i mange bymiljøer, hvor larm fra trafik er en stor del af dagligdagen.

 

Larmen af susende trafik tager toppen af glæden ved at sidde udenfor på en solrig sommerdag, og det kan nemt spolere hyggen omkring grillen, hvis alt for meget larm hele tiden spolerer jeres samtaler.

 

Derfor kan det betale sig at gøre noget ved problemet, hvis du synes, at også din have er lidt for støjende. Problemer med støj minimerer du bedst ved at installere et støjhegn omkring din have, som vil dæmpe støjen fra bl.a. trafik.

 

Bliv klogere på støjhegn og læs mere om, hvordan et støjhegn kan gavne dine oplevelser i haven.

 

Hvad er et støjhegn?

Er støjhegn er kort sagt et hegn med støjdæmpende egenskaber. Et støjhegn kan naturligvis ikke fuldstændigt eliminere støj, men et støjhegn på det rette sted kan faktisk give mere end en halvering af larmen fra eksempelvis vej eller togskinner.

 

Derfor er det værd at overveje denne løsning, hvis du plages af støj. Et støjhegn er desuden designet til at gå godt i samspil med de naturlige elementer i din have, hvor støjhegnet sagtens kan blive en flot del af indretningen i din have på højde med helt normale hegn.