4 ting, som er vigtige at vide inden du bygger hus

Går du med spirende nybygger-drømme i maven? Så er der lige nogle ting, som er værd at vide om byggeprocessen, så du kan springe sikkert ud i din boligdrøm.

Lav et realistisk budget og prioriter

Dan dig først og fremmest et økonomisk overblik. Undersøg, Hhor meget koster det at bygge et hus. Det skal du nemlig vide, før du gang i gang.

Lav en liste over, hvad du ønsker i din bolig, og prioriter efter, hvordan dit budget skal se ud. Man kan hurtigt blive fristet i opstartsfasen på sin byggeproces, og derfor kan det hurtigt blive en dyr omgang.

Den gode plantegning

En god måde at sikre sig et godt økonomisk overblik og samtidigt en optimistisk plantegning, er at få privat byggerådgivning. På den måde sikre du at få en funktionel plantegning, hvor du ikke skal på kompromis med familiens behov, men samtidigt løse det på en praktisk, så din økonomi ikke løber af sporet.

Desuden kan du få hjælp til at vælge husets form og hvilken byggestil, du ønsker. Her kan du søge inspiration i boligkataloger, på internettet eller sociale medier, som du kan vise til byggerådgiveren.

Materialelisten laves

Uanset, hvordan din bolig og plantegning skal se ud, så er det vigtigt at få styr på valg af materialer. Her er der mange vigtige beslutninger, der skal tages.

Inden byggeriet starter, er det vigtigt at have lavet en liste over valg af materialer, så de kan bestilles i god tid, og mulige misforståelser kan undgås.

Meld starten og slutningen til kommunen

Husk, at du skal startmelde byggeriet, da byggetilladelsen udløber efter et år. Hvis ikke du husker dette, vil byggetilladelsen forælde.

Du skal også huske at melde det til kommunen, når dit hus står færdigt og klar til indflytning, da dette ellers kan medføre en masse konsekvenser.