3 tips til din nye terrasse

Står du og skal til at bygge din nye terrasse? Så læs med her, for her har vi samlet nogle gode råd og idéer til, hvordan du kan lave og udforme din terrasse, så du får mest muligt ud af din terrasse. Uden yderligere kommer den lille liste her:

Få sikret en nem adgang

Når man laver en terrasse, vil det typisk være for at skabe en slags kobling mellem det indendørs og det udendørs, hvor man tager nogle kvaliteter fra stuen (fast underlag, bord mm.) og kombinerer det med udendørs kvaliteter som frisk luft, sol på gode dage og ikke mindst muligheden for at lave en masse røg med sin grill. Men uanset hvor lækker en terrasse du anlægger, er den ikke meget værd, hvis dine adgangsveje til den ikke er særligt attraktive. Hvis du, lidt sat på spidsen, skal gå ud ad bagudgangen og mange meter gennem mudder for at kommer frem til drømmeterrassen, får du ikke maksimal værdi ud af den. Sørg derfor for at terrassedøren ligger ret tæt på køkkenet og/eller stuen eller et andet rum, hvor det er naturligt og attraktivt at gå ud og ind.

Find de rigtige fliser

På terrasser anlagt i en have vil de nærmest altid være valget af fliser, som har størst betydning for terrassens visuelle udtryk. Og der er meget at vælge mellem, både ift. former, størrelser, farver og materialer. Hyppigst anvendt er nok kvadratiske fliser, som sikrer et stilrent og ret tidløst udtryk; især, hvis du vælger en lidt stor størrelse som f.eks. 50×50 fliser. Med større fliser har du større fliseoverflade og færre revner, hvor ukrudtet kan snige sig frem.

Som et sidste lille tip vil vi også opfordre dig til at overveje sammenhængen med resten af haven… skal terrassen åbne sig mod resten af haven, eller ligge som en intim oase?